Автомобили

Електричниот Audi Q6 e-tron ќе дебитира до крајот на оваа година

Новиот електричен SUV на Audi ќе дебитира до крајот на оваа година – германскиот производител ветува батерија со капацитет од 100 kWh и преку 500 коњски сили!

 

На фотографиите од дискретно-маскираниот прототип кои пристигнаа од Audi забележуваме нијанса помек и пофлуиден дизајнерски јазик од она кое сме навикнати да го очекуваме од германскиот бренд. Сепак, на предниот дел доминираат тенките LED светла и големата предна маска која кај прототиповите е во бела боја. Интересно е што „маската“ е намалена и забележително подискретна – и во нашите очи поубава – од маските кај некои други модели на Audi.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ОВДЕ!