Автомобили

Да, ова е новиот Hyundai Santa Fe!

Hyundai ги објави првите детали и фотографии од новиот голем SUV и кажува дека е радикален исчекор од тековниот модел – и не, не се шегуваат!

 

Со објавувањето на првите фотографии од новиот Santa Fe, Hyundai ги потврдува своите намери. Всушност, го опишуваат новиот модел како „радикално трансформираниот Santa Fe“ – и едноставно, мораме да се согласиме. Формата и дизајнот се супер-футуристички и насекаде околу автомобилот забележуваме дизјанерски детали во обликот на латиничната буква H – од предните светла, преку предниот браник, па сè до задните светла…

SangYup Lee, кој е на чело на глобалниот центар за дизајн на Hyundai кажува дека „Целосно-новиот Santa Fe е SUV кој ја наоѓа совршената рамнотежа меѓу градскиот живот и отворениот простор и успева да направи сè – да биде и семејно возило, и камперски авантури. Со продолженото меѓуоскино растојание и огромниот простор во задниот дел, новиот Santa Fe ги користи адутите на SUV за да нуди повеќе флексибилност од било кога досега – а сето тоа во премиум клиентско искуство.“

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ОВДЕ!