Автомобили

BMW го најавува огромниот, електричен i7!

Новиот знаменосец на електричната понуда на баварците ќе пристигне во Април.

На неколкуте објавени фотографии забележуваме интересни и несекојдневни детали. На предниот дел едноставно доминира големата маска (која кај i7 ќе биде осветлена). Фотографиите потврдуваат дека предните светла ќе бидат дводелни, односно дека ќе има еден тенок LED панел со кристали и еден LED панел со супер-напредни предни светлосни елементи.

Кабината добива нова интерпретација на iDrive кој баварците го нарекуваат BMW Theatre Screen – ултра-широк 31-инчен екран за задните патници кој се спушта од кровот и нуди „приватно кино“ во двиќжење. Интересна е одлуката на BMW да се пофкусира на патниците на задната клупа – но ова и не е толку чудно, со оглед на тоа дека во вистинските луксузни возила, вистински-важните луѓе се на задните седишта.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ОВДЕ!